Skip to main content

Boon4

Oleh

Wan Mohamad Wasif Wan Mohamad
Facebook:Wasif Wan
Instagram:wanwasif
Email:wasiferdogan@gmail.com


Boon4 yang telah dimulakan sejak 2017 telah secara rasmi dilancarkan  kembali baru-baru ini dengan penambahbaikan terhadap sistemnya.Aplikasi e penghantaran secara elektronik ini dapat membantu memudahkan urusan penghantaran pelbagai barang ke seluruh negara dengan lebih pantas,fleksibel,dan dengan kos yang cukup murah serta menjimatkan masa .Dan yang menariknya penghantaran ini tanpa melibatkan sebarang kos pembungkusan .

Perkembangan teknologi yang cukup pesat membuatkan pelbagai aplikasi teknologi terbaru digunakan dalam pelbagai urusan melibatkan penghantaran.

Aplikasi ini memberi faedah kepada penghantar dan pemandu itu sendiri.Boon4 kini sedang merekruit lebih ramai pemandu dan ia terbuka kepada sesiapa sahaja termasuk pelajar,profesional,orang pencen,suri rumah,mereka yang sedang mencari pekerjaan dan mereka yang mahu menambah pendapatan mereka sendiri.


  (KS Soon ,pengasas Boon4 bersama-sama penggerak Boon4 dan rakan strategik mempamerkan aplikasi terbaru Boon4)

Melalui aplikasi Boon4  ini mereka boleh bekerja secara bebas terbuka dan bila-bila masa sahaja samada hari bekerja atau hujung minggu .

Boon4 ini dilengkapi dengan pelbagai kemudahan yang selamat digunakan,dan dijamin barangan yang dikirim sampai kepada penerimanya.Selalunya ramai yang menggunakan laluan yang sama dan pada masa yang sama ada yang mahu mengirim barang di destinasi tertentu.


Dengan aplikasi Boon4 ini akan memudahkan urusan kiriman barang dan para pengguna dapat menjimatkan masa sekaligus mengelakkan terpaksa bersusah payah hanya untuk mengirim barang kepada seseorang.

Boon Four Network Malaysia Sdn Bhd ditubuhkan pada 4 Mei 2017 dan diasaskan oleh Mr Kok Sei Soon.Terdapat 2 jenis kategori penggunaan aplikasi ini iaitu Boon 4 untuk para pengguna dan Boon 4 Driver untuk para pemandu.Kini Boon Four Network Malaysia Sdn Bhd memiliki pejabat di Kuala Lumpur,Pulau Pinang,Johor Bahru dan Sarawak.Proses pendaftaran untuk penghantar juga cukup fleksibel tanpa perlu terlalu banyak proses yang merumitkan.Dari aspek keselamatan juga aplikasi ini selamat digunakan dan proses transansi yang cukup telus tanpa melibatkan pihak ketiga.

Bagi pengguna aplikasi ini juga mereka akan ditunjukkan senarai harga terlebih dahulu sebelum menekan butang "confirm" dan ini membolehkan mereka membuat perbandingan harga terlebih dahulu dan membolehkan mereka membuat perbelanjaan awal sebelum membuat sebarang urusan."Boon4 is the first Malaysian company that connects drivers on the road with senders who wants to send something."


"Boon4 is the first on-the-way delivery network in Malaysia. The app-based community utilizes unused capacity in passenger vehicles, connecting people with stuff to send with drivers already heading in that direction"

Kini orang ramai boleh memuat turun aplikasi Boon 4 ini secara percuma melalui Apple Appstore atau Google Playstore.

Gunakan "referral code" BOON4WAN ketika mendaftar untuk 10% diskaun pada penggunaan kali pertama.

Referral code :BOON4WAN


Boon Four Network Malaysia Sdn Bhd (Boon4)

Alamat: Unit 07-02, Level 7, Tower B Vertical Business Suite, Avenue 3, Bangsar South, No. 8, Jalan Kerinchi, 59200 Kuala Lumpur, Malaysia.
Nombor telefon : +603 2711 7098
Emel : enquiries@boon4.com
Khidmat Pelanggan: +6016 969 2666
Fax : +603 2711 7101


Comments

  1. Saya dah cuba untuk daftar ...sampai je dekat sms code terus tak boleh daftar

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Satu lagi inisiatif IBPO Group Sdn Bhd untuk membantu rakyat Malaysia

Dalam keadaan ekonomi global yang tidak menentu,IBPO Group Sdn Bhd mengorak langkah memperkenalkan inisiatif untuk membantu rakyat. Satu acara menandatangani kerjasama antara IBPO Group Sdn Bhd bersama CTOS Data Systems Sdn Bhd  telah diadakan bertempat di ibu pejabat CTOS di Bangsar South. Acara ini mendapat liputan daripada pihak media yang turut hadir pada acara ini. IBPO Group Sdn Bhd diwakili oleh Andy Lim,Pengarah Eksekutif IBPO Group Sdn Bhd manakala CTOS Data Systems Sdn Bhd diwakili oleh Dennis Martin,Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan CTOS. "IBPO Group akan memberikan perkhidmatan terbaik kepada rakyat Malaysia untuk kehidupan yang lebih baik dan berkualiti.Kita akan membantu para pelanggan untuk menyelesaikan permasalahan berkaitan kewangan termasuk isu kewangan peribadi ,insuran dan perbankan "-Andy Lim,Pengarah Eksekutif IBPO Group Sdn Bhd (Andy Lim,Pengarah Eksekutif IBPO Group Sdn Bhd (kanan) dan Dennis Martin,Ketua Pegawai Eksekutif Kumpu

Ella Suka Sabella !

Ratu Rock Malaysia, Ella telah secara rasmi dilantik sebagai duta pertama jenama pakaian muslimah, Sabella untuk tempoh setahun kontrak. Perlantikan Ella atau nama sebenar Nor Zila Aminuddin, 53 ini diumumkan sewaktu acara sidang media memperkenalkan duta Sabella yang diadakan baru-baru ini di The Love,MATIC. Acara dihadiri oleh para media-blogger yang membuat liputan dan turut dihadiri oleh pengasas Sabella, Siti Fatimah Abd Samat dan suami, Mohd Sufian Sulaiman (Ketua Pegawai Eksekutif Sabella) Nama Sabella sebenarnya diambil dan diilhamkan daripada nama anak kedua Sufian dan Siti Fatimah, Faiqa Salsabila. Ella mengucapkan terima kasih kepada pihak Sabella yang sudi menawarkan beliau sebagai duta rasmi jenama Sabella ini.Kata beliau: “Saya sendiri menyokong apa yang diusulkan Sabella yang bertujuan membantu masyarakat menceburi perniagaan sekali gus memberi variasi dalam pakaian muslimah dengan harga berpatutan dan mampu milik. Ia seperti dakwah kecil saya dan jenama ini

Iftar Ramadhan Buffet:Le Steak by Chef Amri